reitsema-and-partners_aveco_WQ_1
reitsema-and-partners_aveco_WQ_3
reitsema-and-partners_aveco_WQ_2
­

Kantoorgebouw Aveco de Bondt

Project: Kantoor Aveco de Bondt, Holten (NL)

Architect: Reitsema & partners architecten, Rijssen

Landschap: Landlab

Constructie: Aveco de Bondt

Functie: kantoor

Oppervlakte:  4896 m2

Ontwerp: 2015-2016

Oplevering: 2016

Opdrachtgever: Aveco de Bondt

Team: Theo Reitsema, Stephanie Weitering, Dennis Weerink, Haroen Martens, Suzanne Ros

Partners: ism Reitsema Interieur
Aannemer: Bouwbedrijf Wessels, Rijssen

Installatie: De Groot Installatiegroep Hengelo

Hovenier: Van Eden Hoveniers, Holten

Interieurbouw: De Mors Rijssen i.s.m. JRS Rijssen

Fotografie:  Laurens Kuipers

Locatie & opgave

Aveco de Bondt benaderde Reitsema & partners architecten omdat ze voornemens waren te verhuizen Rijssen naar het voormalige OAD kantoor in Holten. Het bestaande kantoorgebouw in Holten was gedateerd, donker en werd gekenmerkt door relatief kleine ruimtes waarin communicatie tussen de verschillende afdelingen beperkt was.

Bestaande situatie

Tijdens de intake werd vastgesteld dat medewerkers elkaar niet genoeg kende en dat kennisuitwisseling tussen de verschillende afdelingen meer plaats zou kunnen vinden. Er werden incidenteel zelfs zaken uitbesteed die het bedrijf zelf in huis had. Een belangrijke opdracht was daarom het verbeteren van de interne communicatie en het bevorderen van nieuwe samenwerkingsverbanden binnen en buiten de eigen organisatie.

Werkconcept

Om werknemers optimaal tot hun recht te laten komen is er gekozen voor een werkconcept waarin flexplekken, vaste werkplekken, gesloten werkplekken en concentratiewerkplekken afwisselend door het gebouw worden toegepast. Ook de overlegruimtes zijn gedifferentieerd. Zo kan er informeel overlegd worden in akoestische booths of in de gesloten vergaderruimtes.

De plattegrond bestaat uit zones. Aan de gevels zijn de werkplekken gesitueerd in open en gesloten ruimtes. Tussen deze stroken is een vrij-indeelbare overleg ruimte gerealiseerd. Deze zone biedt een scala aan uiteenlopende werk- en overlegplekken.

Landschap en resultaat

Tot slot werd ook het parkeerterrein en het omliggende terrein opnieuw ontworpen. Het landschap is ontworpen in relatie met de Holterberg. Door het toepassen van streekeigen vormen en beplanting is de entree herkenbaar en is er een fijne buitenruimte ontstaan voor personeel en gasten Het resultaat is een gastvrij, efficiënt en hedendaags kantoorgebouw, waarin de communicatie tussen medewerkers sterk is verbeterd.

Gerelateerde projecten

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone