img_0121_cut_wq
img_0124_cut_wq
Brodshoes_Reitsema_and_partners_1
­

Brodshoes

Project: Restaurant Brodshoes, Rijssen (NL)

Architect: Reitsema & partners architecten, Rijssen

Interieur: Reitsema & partners interieur, Rijssen

Functie: Restaurant

Oppervlakte:  396 – 957m2Ontwerp: 2012

Oplevering:  2012
Opdrachtgever: Fam. Meinders
Team: Theo Reitsema, Stephanie Weitering, Dennis Weerink,
Aannemer: Ter Steege Rijssen

Installatie: Van Dam Groep Rijssen

Interieurbouw: JRS interieurbouw, Rijssen

Fotografie: Jim Ellam (Londen)
Prijzen: Nominatie Venuez Best Restaurant Design

Locatie & Opgave

Na een succesvolle verbouwing met een opvallend korte terugverdientijd van de grote zaal was ook het restaurant van ’t Brodshoes toe aan een opknapbeurt.Restaurant ’t Brodshoes trok destijds een oudere doelgroep, en was voornemens een breder en jonger publiek te trekken. Het vernieuwde Brodshoes zou nog steeds een aantrekkelijke plek voor de bestaande klantenkring moeten zijn,  maar het nieuwe restaurant moest nadrukkelijk in beeld komen bij de jonge generatie. Het was een belangrijk doel om zowel de kok als de gastheer meer zichtbaar te maken in het bedrijf.

 

Concept

Bij binnenkomst valt de blik in de historische kap en de maatwerk bar direct op. Naast de bar, in een donkere hoek van het pand, bevindt zich een wijnwand om de fraaie selectie wijnen van het restaurant onder de aandacht te brengen. Het restaurant wordt gekenmerkt door verschillende zones met elk hun eigen kwaliteit. De voorzijde is relatief open, hoog en luchtig, terwijl de achterzijde besloten is en gekenmerkt wordt door een Eikenhouten wand die doorloopt tot in de patio. In de houten wand  is een doorzicht gemaakt naar de keuken zodat de kok beter zichtbaar is. De bestaande bar is met beton omkleed en voorzien van authentieke tegels. De gastheer ontvangt zijn gasten achter deze bar.  Een fijne ‘woonkamer zit’ ligt tussen het voorste en achterste gedeelte van het pand. De door een kunstenares ontworpen stoelen bieden een perfecte plek voor een wijntje bij de open haard.

Het interieur van ’t nieuwe Brodshoes werd in 2011 genomineerd voor de Venuez best restaurant Design award.

Gerelateerde projecten