1740_20181221_OosterhofEsch_Achtergevel_BWRKT_GW
­

Nieuwbouw villa

Reitsema & partners presenteert villa met 8 meter grote uitkragingen

Locatie & Opgave

Op een langgerekte kavel tussen de bomen wordt binnenkort een bijzondere villa naar ontwerp van Reitsema & partners gerealiseerd. Het architectenbureau ontwierp de woning als een stapeling van volumes met elk een eigen karakter. De voorkant van het pand is gesloten vormgegeven om privacy te waarborgen. Daarentegen is de achtergevel juist transparant ontworpen om uitzicht te bieden op de integraal ontworpen landschapstuin.

De onderste verdieping vormt een sokkel die aan de voorzijde nagenoeg in het landschap oplost. De sokkel wordt uitgevoerd in natuursteen, dat consequent doorgezet wordt in de vloeren, wanden en plafonds van het huis om de relatie met buiten te versterken. De bovenkant van de kelder vormt aan de achterkant van het pand een groot natuurstenen panorama terras dat direct toegankelijk is vanuit de keuken.

Op de begane grond vormt de entree hal het hart van het huis. Het centrale trappenhuis en de spectaculaire daklichten brengen het licht tot diep in de kelder. Vanuit de centrale hal zijn de verschillende ruimtes te bereiken via een route langs het landschap. De gevel van de begane grond is als een glad en transparant volume ontworpen en voorzien van een originele aluminium gevelbekleding.

Kolomloze achtergevel

De 1e verdieping van het gebouw is aanzienlijk groter dan de begane grond en heeft haar eigen karakter. Dit op het oog gesloten volume wordt uitgevoerd in beton panelen en kraagt 8 meter aan weerzijde van de woning uit. Dit levert naast een spectaculair beeld een overdekte buitenruimte op de begane grond op. In combinatie met de vrijwel kolomloze achtergevel ontstaat een bijzonder transparante villa.

Op de 1e verdieping bevinden zich de slaapvertrekken. Een meanderende gang biedt toegang tot de slaap vertrekken en wordt van daglicht voorzien door bijzonder vormgegeven patio’s met elk hun eigen verhaal. De lamellen gevel aan de voorkant van het pand biedt enerzijds privacy en levert anderzijds een bijzonder gefilterd licht in de gang op. De slaapvertrekken van de woning zijn voorzien van eigen badkamers en buitenruimtes om optimaal van de omgeving te kunnen genieten.

De bouw zal in de loop van dit jaar starten.

Gerelateerde projecten

  • Project bekijken
    PLAY VIDEO
    Villa HH
    Villa
  • Project bekijken
    PLAY VIDEO
    Puur wonen
    Villa
  • Project bekijken
    PLAY VIDEO
    Framed Friesland
    Villa