Ons werk

Mon Reve

Voor deze pittoreske woning, prachtig gesitueerd in de bossen van Epse, ontwierp reitsema + partners een plan voor een uitbreiding van de woning en een progressieve vernieuwing van het interieur. Om aan de woonbehoeften van de opdrachtgever te kunnen voldoen is de bestaande woning uitgebreid aan de achterzijde. Het dak en de wanden zijn in dezelfde materialisatie doorgezet, met uitzondering van de grote glazen pui aan de achtergevel. De pui genereert een theatrale ervaring waarbij het bos naar binnen lijkt te komen.

Zwevend element

Alle functionele onderdelen zijn in één element opgenomen. Door middel van het geplaatste daklicht en het verwijderen van delen van de verdiepingsvloer wordt nóg meer licht aan het interieur toegevoegd en ontstaat er een balkon waarop het slapen plaatsvindt. Omdat het balkon als zwevend element is vormgegeven zorgt het voor veel ruimtelijke kwaliteit en interactie tussen het woon- en slaapgedeelte.

Verfijnd object

Het element is gemaakt van berkenmultiplex en staat als een nieuw object in de bestaande, gerespecteerde woning. Het is voorzien van verschillende lades, kastjes en doorkijken. Hierdoor ontstaat een verfijnd object, dat ruimte definieert en karakter geeft aan elk deel van de ruimte.

Van elke dag een vakantiedag

De opdrachtgever wilde graag een bijzonder huis. Comfort, licht, uitzicht en bergruimte waren belangrijke uitgangspunten. Door de grote pui aan de achterzijde en het daklicht is er een sterk contact met buiten. Door de vides is de woning ondanks de maat zeer ruimtelijk. Het ‘meubel’ zit vol met gadgets, lades en kastjes. Dit geeft veel comfort en zorgt ervoor dat het huis zeer overzichtelijk blijft. Alle functies zijn gericht op het prachtige uitzicht, dit maakt van elke dag een vakantiedag.

"Alle functies zijn gericht op het prachtige uitzicht, dit maakt van elke dag een vakantiedag."

Theo Reitsema

Reactie van de klant

"We hebben een zeer uniek huis gekregen wat geheel bij ons past. De kwaliteit van het ontwerp en de afwerking is ongekend hoog."

Project credits

  • Architectuur

    reitsema + partners architecten

  • Team

    Theo Reitsema, Dennis Weerink, Stephanie Weitering, Daniël Venneman, Suzanne Ros

  • Opdrachtgever

    particulier