Ons werk

Villa Wassenaar

Voor een villa in Wassenaar zijn wij gevraagd om een totaalontwerp te maken waarin wij architectuur, interieur en landschap integraal mee mochten ontwerpen. Dit zorgt voor een optimale afstemming van alle disciplines, en een maximale woonbeleving als resultaat. Het ontwerp van de villa vormt één krachtig gebaar in het glooiende duinlandschap van Wassenaar. Door de plint als landschappelijk, bouwkundig, en interieurelement door te zetten, blijft de samenhang van het project gewaarborgd. De woning opent zich op deze plint naar de achterzijde, om zo een sterke connectie te behouden met het kavel, zonder in te leveren op privacy.

Rustig interieur door subtiele contrasten

De wens van de opdrachtgever was een open en licht interieur dat ruimte biedt aan het ontvangen van vrienden, maar tegelijkertijd ook de geborgenheid geeft om tot rust te komen. Door de privacy in architectuur en landschap te waarborgen kon het interieurontwerp een meer open, helder en ontvangend karakter krijgen. De warmte en subtiele contrasten van de natuurlijke kleuren en materialen die zijn toegepast geven het geheel een kalm karakter dat niet het glooiende duinlandschap overschaduwt.

Integrale ontwerpen als deze zorgen dat wij alle disciplines die wij in huis hebben samen kunnen inzetten. Architectuur, landschap en interieur komen bij elkaar voor een ontwerp dat méér is dan de som van de delen.

Zwembad de Koerbelt